De omgeving van Villaggio Olandese

Trips vanaf Villaggio Olandese kunt u volop maken: u gaat op woensdag naar Luino, de grootste markt van Noord Italie, u maakt prachtige boottochten over het meer, of u slentert langs de schitterend aangelegde boulevard. Maar misschien wil u de omgeving wel verkennen per mountainbike? Alles is mogelijk.
In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken door het karakteristieke Italiaanse landschap. Oude steden en dorpen als Luino, Verbana, Locarno, Lugano en Milano liggen binnen handbereik.
Het stof van de steden spoelt u af met een frisse duik in het Lago Maggoire: de ‘place to be’ voor waterliefhebbers.

Lago Maggiore is één van de mooiste meren

Het Lago Maggiore is één van de mooiste meren in Noord Italië. Het meer ligt onderaan een kilometers brede valei die loopt vanuit het Gotthard massief en de SanBernardino aan de Noordzijde naar de weidse vlakte van de Po in het zuiden. Langs het meer liggen vele dorpen en stadjes zoals het mondaine Ascona in het Zwitserse deel maar ook in het Italiaanse vindt u Boulevards met Palmen en Oleanders.

Luino

Aan de oostkust van het meer (voor kaartlezers rechts) ligt net boven het midden, daar waar de Zwitserse grens nog één keer het meer lijkt te willen raken, de plaats Luino. Het park ofwel Villaggio Olandese  ligt op 5 kilometer afstand van Luino, in de gemeente Brezzo di Bedero, op 400 meter boven het meer. Vanaf het terras hebt u een prachtig uitzicht over het meer.

Ligging van het park Villaggio Olandese

Het park Villaggio Olandese ligt op een heuvel en bestaat uit 258 bungalows die verspreid liggen rond de centrale voorzieningen. Het park wordt doorkruist door paden, trappen en een rustige deels openbare deels private weg. Er zijn in de omgeving vele mogelijkheden tot het maken van wandelingen en interessante excursies. Wij hebben onlangs zelfs een ree in wild zien lopen vanaf ons terras

Supermarkt

Op 5 minuten vanaf het huisje vindt u 3 grote supermarkten (Carrefour, Lidl en de Coop), hier kunt u al uw boodschappen doen.  
De openingstijden van deze supermarkten zijn van 8.00 - 20.00 uur, m.u.v. zondag.

Uitzicht vanaf ons terras in Villaggio Olandese

Klik hier voor het actuele weer op Villaggio Olandese in Brezzo di Bedero.